Wie ben ik?

Welkom op mijn site systMHtisch! Mijn naam is Marian Halferkamps.

Soms overkomt je iets in het leven waardoor je vastloopt. Dan wil je vluchten, vechten of je bevriest. Door samen stil te staan bij jezelf en jezelf de tijd te gunnen om te ontdekken wat het met je doet, wat het voor jou en de mensen om je heen betekent, ga je leren om de dingen die je mee maakt te omarmen. Je leert dat je sommige dingen en andere mensen niet kunt veranderen maar dat je wel een keuze hebt hoe je ermee omgaat!

Ik heb ruim 20 jaar binnen de GGZ gewerkt. In de begin jaren werkte ik vooral met volwassenen en jongeren. In deze periode is mijn liefde voor het gezinsgericht en het systemisch werken ontstaan. Ik merkte dat als je iemand wil helpen, dit niet kan zonder het gezin of het systeem er bij te betrekken. We zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles wat we doen heeft invloed op de ander en andersom. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en ontwikkelen en heb jaren als gezinstherapeut gewerkt. Later ook als trainer en supervisor om professionals op te leiden en te coachen.

Naast mijn rol als gezinstherapeut ben ik moeder en echtgenote. En ik ervaar dus zelf ook hoe dynamisch een gezin kan zijn en dat je soms voor behoorlijke uitdagingen kunt komen te staan. Ik heb zelf niet altijd grip gehad op de dingen die in ons leven gebeurden. Maar ik heb wel zelf ondervonden dat ik een keuze heb in de manier waarop ik er mee om ga.

Ik heb mogen ontdekken dat mijn kracht in het systeemgericht werken ligt en dat ik hier gelukkig van word. Ik heb de stap gezet en heb mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie geopend!

Daarnaast zet ik mijn expertise als systeemtherapeut in binnen het team van Wil’skracht in Maasbree.